7 uventede ting som sker med din krop, når du strikker

0
27562

At strikke og hækle er ikke bare sjovt og afslappende. Du skaber samtidig noget, du kommer til at få nytte af.

Men det viser sig, at strikning og hækling har flere fordele for helbredet, som f.eks. at forbedrer motorikken, holder hjernen i form og modvirker depression.

Mange tænker måske på en gammel dame, når de tænker på strikning eller hækling.

Men sådan er det slet ikke.

Strikning og hækling er mere populært end nogensinde før i Danmark, og mange har foreslekt sig i hobbyen, som ikke bare er kreativt, men også godt for helbredet.

Se bare disse syv fordele ved strikning og hækling!

1) Du får stærke og friske fingre

At strikke og hækle giver stærke og fleksible fingre. Her handler det om de mange bevægelser, som kræver koncentration og går hurtigere og hurtigere, desto dygtigere man bliver. Bevægeligheden, samt muskler og senere, bygges derfor op i fingrene.

2) Du holder hjernen i form

Desto mere du anvender og udfordrer din hjerne, desto længere holder den sig frisk. Strikning kræver koncentration og tankevirksomhed, og forbedrer samtidig hukommelsen.

3) Mindsker stress

At strikke er næsten som at meditere. Du må fokusere på bevægelserne og koncentrere dig. Gentagelserne kan øge velværet og sænke dit blodtryk, og samtidig stressniveauet i kroppen. Hvis du føler angst eller pulsen går op, så prøv at sætte dig ned og fokusere på at strikke eller hækle.

4) Du bliver bedre til matematik

Ja, det kan lyde underligt, men at strikke forbedrer dine matematiske evner. Et projekt kan kræve en del udregninger og logiske beslutninger, før den nye trøje kan blive til.

5) Modvirker slidgigt

Som vi var inde på tidligere, er strikning godt til at opbygge muskler i fingrene. Men strikning er også godt til at modvirke slidgigt. Lettere belastning kan styrke brusken i leddene i stedet for at nedbryde den.

6) Hjælper mod smerte og angst

Strikning kan være en god metode for smertelindring. Hækling og strikning kræver fokus, og det har en afslappende effekt på kroppen. Det har vist sig, at smertepatienter kan drage nytte af strikning. Eftersom strikning tager fokus, så forsvinder en del af det fokus, du har på smerten, hvilket kan være lindrende i momentet.

7) Du skaber noget

Der findes ingen bedre følelse end at afslutte et projekt. Du har faktisk, ved hjælp af lidt garntråde, skabt noget helt nyt. Den følelse er ekstremt tilfredsstillende og svær at slå. Nyd dit værk!

Kender du nogen, som behøver en ny hobby – eller allerede strikker – så del gerne artiklen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here